آرتروز شانه و مفصل شانه، بیماری است که در آن مفصل شانه فرسوده می شود. اما پیش از آنکه درباره آرتروز مفصل شانه بدانید، باید درباره کارکرد مفصل شانه اطلاعات کافی داشته باشید. مفصل شانه سطحی است که با غضروف پوشیده شده است. این سطح به گونه ای است که استخوان ها در برخورد با یکدیگر سایش پیدا نمیکنند. چرا که سطح غضروفی کاملا لیز و هموار است.

در این مقاله دکتر علی کوشان فوق تخصص جراحی شانه و دست، درباره علائم آرتروز شانه، روش های درمانی و هزینه جراحی همه اطلاعات لازم را به شما خواهند داد. لطفا تا پایان این مقاله با ما همراه باشید و اگر نیاز به اطلاعات بیشتری دارید کافی است با ما تماس بگیرید:

آرتروز شانه

آرتروز شانه چیست؟

همانطور که در بخش اول گفتیم، مفصل شانه پوشیده از سطحی غضروفی است. این سطح باعث می شود که استخوان ها بدون سایش یکدیگر در جهات مختلف حرکت کنند. اما اگر سطح غضروفی خشک شود، آرتروز شانه اتفاق می افتد. در واقع از بین رفتن غضروف های مفصل شانه باعث میشود، شانه عملکرد همیشگی خود را نداشته باشد. آسیب دیدگی موجب درد و کاهش انعطاف پذیری مفصل شود. و در نتیجه بیمار نتواند از دست های خود به راحتی استفاده کند.

علت بیماری

اگر چه این مفصل کمتر دچار آرتروز میشود. چرا که فشار کمتری نسبت به باقی مفاصل به آنها وارد می شود. اما علت به وجود آمدن آرتروز مفصل چیست؟ در این بخش درباره علت آرتروز مفصل شانه، دکتر کوشان به شما خواهند گفت. در ویدیو مقابل دکتر کوشان درباره این موضوع به شکل کاملی توضیح داده اند.

  • استفاده از داروهای خاص مانند مصرف کورتون طولانی مدت و یا داروهای روماتیسمی
  • بیماری های خاص مانند بیماری های هموفیلی و خونی.
  • مصرف داروهای گیاهی برای کاهش وزن
  • پارگی تاندون های درمان نشده در اطراف مفصل شانه می تواند باعث آرتروز شود.
  • دررفتگی های مکرر شانه که درمان نشود.
  • پارگی کپسول مفصل شانه که درمان نمیشود.

علائم و نشانه های آرتروز مفصل شانه

کسانی که دچار این بیماری می شوند، معمولا این علائم را از خود نشان می دهند:

  • معمولا بیماران سن بالای شصت سال دارند.
  • معمولا با درد و محدودیت حرکتی مراجعه میکنند. درد و محدودیت حرکتی ناشی از آرتروز شانه به مرور زمان افزایش پیدا میکند.

پیشگیری از آرتروز

همانطور که در بخش علت های به وجود آمدن آرتروز شانه گفتیم، بیماری هایی هستند که اگر درمان نشوند، می تواند باعث مشکلات بعدی شود. یکی از این مشکلات جدی، آرتروز شانه است. توصیه اکید و جدی این است که در صورت داشتن پارگی تاندون، دررفتگی مکرر شانه و بیماری هایی که به مفصل شانه آسیب وارد میکند، حتما به سراغ درمان بروید. درمان بیماری های شانه می تواند خطر ابتلا به آرتروز شانه را کاهش می دهد. معمولا این بیماری ها در صورت عدم درمان میتواند باعث تخریب کامل مفصل شانه شود. این پارگی ها شایع ترین علت ابتلاست. درمان این بیماری ها با یک جراحی بسته یا آرتروسکوپی و به سادگی قابل درمان است. بنابراین پیش از آنکه مجبور به درمان گسترده تر شوید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

درمان آرتروز شانه

درمان آرتروز شانه به دو روش انجام می شود. درمان موقت و درمان دائمی. درمان های موقت تنها برای کاهش درد انجام می شود. البته که این نوع درمان ها کمک میکند که دامنه حرکتی بیماران گسترش پیدا کند. این روش به صورت کوتاه مدت میتواند به بیماران کمک میکند و در طولانی مدت درمان پاسخگویی برای این بیماری نیست. اما درمان های موقت به چه روشی انجام می شود؟ پزشک پس از بررسی وضعیت بیمار، داروهایی را تجویز میکند. این داروها کمک میکنند که حرکت مفاصل بهبود یابد. همچنین در صورت نیاز پزشک فیزیوتراپی را نیز پیشنهاد می دهد. اگر چه لازم به تکرار است که تمامی این روش ها در کوتاه مدت می تواند علائم بیمار را کاهش دهد.

اما درمان قطعی آرتروز شانه تعویض مفصل شانه است. نوع پروتزی که برای تعویض مفصل شانه در بیماران استفاده می شود متفاوت است. انواع مفصل های مورد استفاده بسته به وضعیت بیمار، میزان پیش روی آرتروز و محل آسیب متفاوت خواهد بود. معمولا پزشک پس از بررسی شرایط پروتز مورد نظر را استفاده خواهد کرد. حدودا چهار الی پنج ماه پس از تعویض مفصل شانه، کدرد در بیماران کاهش پیدا خواهد کرد تا زمانی که کاملا از بین برود. 70 الی هشتاد درصد از دامنه حرکتی بیمار نیز پس از تعویض مفصل باز خواهد گشت.

هزینه جراحی آرتروز مفصل شانه

یکی دیگر از سوالاتی که بیماران مبتلا بسیار می پرسند، درباره هزینه های جراحی است. اما پاسخ به این سوال این است که واقعا نمی شود به صورت دقیق و یا حتی تخمینی هم درباره هزینه جراحی شانه پاسخ داد. چرا که هزینه جراحی شانه با توجه به بیمارستانی که بیماران قرار است در آن جراحی شوند. نوع بیمه ای که دارند. و حتی اینکه آیا بیمه شما بیمارستان موردنظر را پوشش خواهد داد یا نه، در هزینه تاثیر گذار است. پروتزهایی که برای درمان با توجه به پیشروی بیماری مورد استفاده قرار میگیرد نیز، تاثیرگذار است.

پروتزهای درمانی قیمت های متفاوتی دارند. حتی در دوره های مختلف دیده شده که بعضی پروتزها موچود هستند و بعضی نه. با توجه به اینکه نیاز بیمار کدام نوع است و موجود بودن آن، میتواند هزینه جراحی متفاوت شود.

پیشنهاد ما این است که برای پاسخ به این سوال، یک بار جهت ویزیت حضوری مراجعه کنید. تا پزشک بتواند شرایط شما و مدارک را ارزیابی کند. به این روش می توانید عدد دقیقی درباره هزینه جراحی شانه خود به دست بیاورید.

2 دیدگاه. Leave new

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed