آرتروسکوپی جزو جراحی‌های بسته است. مفاصل مهمی همچون شانه، آرنج و زانو از طریق آرتروسکوپی قابل جراحی هستند. بین مفاصل یاد شده، شانه پر تحرک‌ترین و در عین حال با قابلیت‌ترین مفصل از لحاظ حرکتی است. آرتروسکوپ یک دوربین بسیار ظریف است که وارد بدن می‌شود و می‌توان مفصل شانه را از طریق آن مشاهده کرد. در حین مشاهده جزئیات شانه در مانیتور، جراح عمل را انجام می‌دهد. در حال حاضر عمل جراحی آرتروسکوپی شانه بسیار پر طرفدارتر از جراحی باز شانه است. همچنین امکانات انجام این جراحی، با پیشرفته‌ترین لوازم، موجود است. در ادامه با دکتر کوشان همراه شوید تا بیشتر درباره آرتروسکوپی شانه بدانید. همچنین اگر به سوال شما در متن پاسخی داده نشده، در بخش کامنت‌ها یا واتس اپ از دکتر کوشان بپرسید.

درباره آناتومی شانه بیشتر بدانید

سر استخوان بازو درون یک حفره کاسه‌ای که در استخوان کتف وجود دارد، قرار گرفته است. بین این دو، غضروف که یک ماده لغزنده، صیقلی و بدون مقاومت است قرار دارد تا به راحتی دست حرکت کند. اطراف این حفره کاسه‌ای شکل نیز توسط غضروفی به نام لبروم احاطه شده است. لبروم حالت ضربه گیری دارد و این حفره را با ثبات نگه می‌دارد. مفصل با یک سری بافت‌ها به نام رباط احاطه شده است. این رباط‌ها به شکل کپسولی هستند که مفصل را محکم نگه می‌دارند. کپسول شانه توسط چهار تاندون نگه داشته می‌شود.

جنس تاندون‌ها ضخیم است و به نگهداری استخوان بازو به کاسه شانه، کمک می‌کند. اصطلاحاً به آن تاندون روتاتور کاف می‌گویند. کاف به استخوان کتف می‌چسبد و سر استخوان بازو را نگه می‌دارد. بین روتاتور کاف و استخوان شانه ماده‌ای لیز و چرب وجود دارد. این ماده نیز کمک می‌کند که بازو به راحتی حرکت کند.

اگر مدت‌هاست که درد شانه را تحمل می‌کنید. اگر روش‌های درمانی دیگر پاسخگو نیستند؛ شاید باید به فکر جراحی شانه باشید. آرتروسکوپی شانه در حال حاضر بهترین روش برای جراحی شانه است. به کمک این روش هم نوع بیماری شما تشخیص داده می‌شود و هم با این روش درمانی می‌شوید. آرتروسکوپی شانه تا به حال اثرات درمانی بسیار قابل قبولی از خود نشان داده است.

جراحی شانه

آرتروسکوپی شانه چیست

آرتروسکوپی روش درمانی است که به وسیله آن جراحان ارتوپدی می‌توانند جراحی درون مفصلی را انجام دهند. همانطور که از اسم آرتروسکوپی بر می‌آید؛ در زبان لاتین اسکوپ به معنای دیدن است آرترو نیز به معنای مفصل است. در این روش به وسیله دیدن درون مفصل‌ها می‌توان آنها را جراحی کرد.

آرتروسکوپی شانه چطور انجام می‌شود

در این روش جراح دوربین بسیار ظریف و کوچکی به اسم آرتروسکوپ را وارد مفصل بیمار می‌کند. تصاویر این دوربین در مانیتور به نمایش در می‌آید. توسط تصاویری که نمایش داده می‌شود، جراح مشکل را تشخیص داده و با ابزار مینیاتوری جراحی می‌کند. در این روش نیاز است برش‌های بسیار کوچکی برای وارد کردن آرتروسکوپ ایجاد شود. برعکس جراحی باز که به برش‌های بزرگتری نیاز دارد. در این روش بیمار درد کمتری احساس می‌کند و زودتر به روال عادی زندگی برمی‌گردد. در واقع به این می‌ماند که درون یک حفره تاریک را می‌توانید ببینید. وقتی آن حفره تاریک روشن می‌شود، نقطه ای که مشکل دارد و باعث بروز درد شده است، به خوبی نمایان می‌گردد. در نتیجه تشخیص بیماری و درمان آن بسیار سریع‌تر انجام می‌شود.

بهترین زمان برای آرتروسکوپی شانه

وقتی درمان‌های دیگر، علاج درد شانه شما نباشد، پزشک جراحی شانه را پیشنهاد می‌دهد. آرتروسکوپی شانه بهترین و نوین ترین روش جراحی شانه است. منظور از درمان‌های دیگر، فیزیوتراپی، مسکن‌ها، تزریق، پمادهای موضعی و غیره است. که باعث کاهش التهاب شانه می‌شوند.
یکی از عمده دلایل آسیب به شانه، استفاده بیش از حد از آن است. برای افرادی که ورزش‌های سنگین انجام می‌دهند، یا شغلشان ایجاب می‌کند، این مورد پیش می‌آید. دلیل دیگر آسیب شانه، کهولت سن و فرسودگی شانه است. ممکن است با آتروسکوپی، سایر مشکلات شانه که ممکن است به خاطر تاندون یا لبروم و غیر باشد تشخیص داده شده و درمان شود. از آرتروسکوپی شانه برای درمان موارد زیر استفاده می‌شود: درمان و ترمیم روتاتور کاف، رفع خار استخوان، ترمیم لبروم، درمان رباطها، برداشتن بافت غضروفی شل شده، درمان دررفتگی مکرر شانه، درمان شانه منجمد، آزادسازی عصب گرفته، شکستگی، کیست شانه و غیره. البته برخی بیماری‌ها همچنان به عمل باز نیاز دارند. مانند تعویض مفصل شانه.

آرتروسکوپی-شانه-دکتر-کوشان

شانه منجمد چیست؟

شانه منجمد در واقع چسبندگی کپسول شانه محسوب می‌شود. در این بیماری، مفصل با محدودیت در حرکت و درد و خشکی همراه است. غیر از مواردی مانند آسیب دیدگی یا استفاده بیش از حد، بیماری‌هایی همچون سکته مغزی و دیابت ممکن است باعث آن شوند. در این عارضه بافت اطراف مفصل خشک شده و حرکت شانه دردناک و سخت می‌شود.

طرح درمان

جراح پیش از آنکه طرح درمانی بریزد؛ از سلامتی بیمار مطمئن خواهد شد. اینکه مشکلی برای انجام جراحی ندارید. به این معنی که شما باید آزمایش‌های لازم قبل از جراحی را انجام دهید. توسط این آزمایش‌ها قند خون شما، فشار خون، تعداد ضربان قلب، قفسه سینه و غیره ارزیابی می‌شود. حتی شاید لازم باشد که جراح ارتوپد، شما را به پزشک ارجاع دهد تا از صحت آزمایش‌ها و سلامتی شما مطمئن شود. اگر بیماری خاصی دارید و یا داروی خاصی مصرف می‌کنید؛ باید حتما قبل از عمل اعلام کنید. ممکن است لازم باشد برخی از داروها را قطع نمایید. در مواردی ممکن است عمل آرتروسکوپی به صورت سرپایی انجام شود. این کاملا به سلامتی بیمار بر می‌گردد.

جراحی آرتروسکوپی شانه

پس از چک کردن رکوردهای پزشکی مانند سی تی اسکن، ام‌آرآی، نوار عصب و غیره، وقت جراحی تعیین می‌گردد. بیمارستان تمامی موارد لازم که برای مراقبت قبل از جراحی لازم است، به شما اعلام می‌کند. در روز جراحی بیهوشی کامل خواهید داشت. سپس جراح مایعی برای تورم مفصل تزریق می‌کند. بعد برش‌های کوچک را روی شانه ایجاد کرده و آرتروسکوپ را وارد مفصل شما می‌کند. درون مفصل را مشاهده کرده و مشکل را می‌یابد. تورم مفصل، آن را در مانیتور آرتروسکوپی بهتر نشان ‌می‌دهد.

پس از پیدا کردن مشکل توسط جراح با دستگاه آرتروسکوپ، ترمیم آن آغاز می گردد. جراح با ابزارهای کوچکی و از برش‌های کوچک وارد مفصل میشود و شروع به جراحی و ترمیم عارضه می‌کند. این ابزارها به کوچکی دوربین‌های آرتروسکوپ هستند. پس از جراحی، محل برش‌ها بخیه‌های ریز می‌خورد.

مراحل بیهوشی

عمل آرتروسکوپی شانه با بیهوشی کامل انجام می شود. این عمل طولانی نیست و زمان آن معمولاً یک ساعت است. بیشتر شدن زمان آن به طولانی شدن پیدا کردن مشکل شانه توسط جراح بستگی دارد.

مراقبت‌های کلی بعد از جراحی

با وجود کمتر دردناک بودن عمل آرتروسکوپی شانه، ممکن است برای چندین هفته شما به استراحت نیاز داشته باشید. نه به این معنی که تمامی این هفته‌ها برای شما روزهای دردناکی باشد. بلکه بیشتر به این خاطر که این مدت زمان طول می‌کشد تا شانه شما به طور کامل ترمیم شود. اما حدوداً ممکن است برای یک هفته درد داشته باشید. بهترین مسکن برای درد، کمپرس یخ است. در صورت نیاز جراح برای شما مسکن تجویز می‌کند. شب‌ها به گونه‌ای بخوابید که پشت شما به زمین نباشد.

در روزهای اول معمولا لازم است به صورت نشسته یا روی صندلی به طور خمیده بخوابید. پانسمان‌تان باید به موقع عوض شود تا زخم دچار عفونت نشود. به هیچ عنوان محل جراحی نباید خیس شود. پس از تمام شدن دوره نقاهت، درد و التهاب، نوبت به توانبخشی میرسد. جراح با تجویز فیزیوتراپی و طرح‌ریزی یک سری ورزش‌های لازم، کمک می‌کند شانه به حالت اولیه برگرد. اگر جراحی سنگینی نداشته‌اید، حرکات ورزشی را به تنهایی در منزل می‌توانید انجام دهید، اما اگر جراحی سختی داشتید، ممکن است به فیزیوتراپیست نیاز داشته باشید.

39 دیدگاه. Leave new

  • عرفان
    2023-11-15 13:40

    ممنون از پاسخ شما آقای دکتر ولی درد من همون درد هست که قبلا مراجعه کردم بیشتر نشده ولی قبلا هم گفتم اذیت میکنه گفتید ۵۰ به ۵۰ هست عمل چون دور هستیم و ام آر ای مورد تایید شما تو تهران و با بیمه نیست آقای دکتر هزینه زیادی برام داره عکس ۱ سال پیش مورد تایید نیست؟ و این که درد همون درده فقط قلنج دارم قبلا هم تو مطب گفتم همش قلج دارم تو کمر کتف و گردنم خواهشا اگر راه حل عمل هست بفرمایید بیام تا وقت عمل بگیرم ممنونم از توجه شما

    پاسخ
    • با سلام. طبیعتا چون یک سال از ام ار ای گذشته دیگه خیلی قابل استناد نیست. زمانی که بخوایم برای جراحی تصمیم بگیریم قطعا نیاز به ام ار ای با تزریق داخل مفصل شانه است که وضعیت بیمار ارزیابی بشه و میزان پاسخ به جراحی مشخص بشه. در صورتی که خواستید تشریف بیارید تهارن چند تا مرکز هستند که این ام ار ای خاص رو انجام میدن. میتونین اونجا مراجعه کنید و با پاسخ ام ار ای تشریف بیارید.

      پاسخ
  • قاسمی
    2023-11-05 21:56

    عرض ادب لطفا خواهشا وقت اورژانسی بدید پسرم شانه راستش دررفته بار دومه باید دکتر زود ببینتشون. منشی فرمودند ک مطب شلوغه کمکم کنید

    پاسخ
  • عرفان
    2023-11-02 20:31

    سلام عرض ادب آقای دکتر من مریض شما هستم و ۲ بار مراجعه کردم گفتید کپسول کتف شما لقه باید پاره بشه تا عمل بشه ولی گفتید عمل بشه ۵۰ به ۵۰ هست درمان خیلی درد و لقی حس میکنم حتی گردنم تحت تأثیر قرار داده ممکن عمل بشم؟

    پاسخ
    • با سلام. متاسفانه من دقیق شما رو به خاطر ندارم اما اون چیزی که گفتم در اون لحظه و در ویزیت حضوری با توجه به مدارک شما بوده و صحیح است. اما اگر درد اذیتتان میکند بهتر است که ام ار ای با تزریق مفصل شانه انجام دهید به صورت جدید و مراجعه کنید تا ببینیم شاید پارگی افزایش پیدا کرده و نیاز به جراحی است

      پاسخ
  • فرزانه موسوی
    2023-10-15 15:33

    سلام کتف چپ پسرم آسیب دیده و در شهر خودمون پزشک گفتند پارگی لبروم دارد دکتر مهدیخامی شکا را معرفی کرده آند من میخواهم از شما وقت بگیرم ولی شماره مطب پاسخ نمی دهد لطفا کمک کنید وقت اورژانسی بگیرم

    پاسخ
  • احسان کاردگر
    2023-10-13 10:46

    سلام آقای دکتر
    خسته نباشید
    بنده ۵ ماه پیش بعلت وزنه زدن در باشگاه دچاردرد شانه شدم و رفتم ارتوپد و ام آر آی گرفتم و بهم گفتم دچار کشیدگی شدید( نه پارگی) تاندون سوپراسپیناتوس هستم منو فرستادن فیزیوتراپی ۲۰ جلسه در کنار لیزر پرتوان متاسفانه هیچ تاثیری نداشت در کنار دارو
    الان شبها راحت میخوابم و .. حالت عادی درد ندارم
    ولی دستها رو که به پشت میبرم درد رو احساس میکنم
    لطفا بنده رو راهنمایی بفرمایید
    ممنون

    پاسخ
    • با سلام. اگر کشیدگی تاندون باشد بعد از استراحت و یک دوره فیزیوتراپی مشکل باید حل شود. اگر درد ادامه دارد به احتمال زیاد شما پارگی هم دارید. گزارش ام ار ای شاید خیلی دقیق نباشد. توصیه میکنم در صورت امکان با ام ار ای به بنده یا همکاران مراجعه کنید. تا بررسی کنیم و بهتر بتونیم راهنمایی کنیم

      پاسخ
  • سمانه
    2023-06-07 00:34

    باسلام خدمت دکتر من پنج سال دست دردداشتم کتف دردودردشدیدشانه چپ دستم ب سختی عقب میاد همراه بادردوتق تق بسیار طوری ک قبلاگه گداری چیزی بلندمیکردم دردمیکردالان یکسره دردمیکنه وتیرمیکشه ب مچ دستم سرشونم نشرشماچیه این دردمال کدوم قسمته کتف یاشانه یاگردن؟

    پاسخ
  • سلام آقای دکتر
    بنده پام شکست چند سال پیش و پلاتین گذاشتن ولی هنوز که هنوزه پام درد میکنه علتش چیه؟

    پاسخ
    • با سلام. دو تا علت مطرحه اول اینکه بعضی افراد نسبت به پلاتین حساسیت دارن و باید خارج بشه علت دوم جوش خوردگی ناکامل محل شکستگی است. این دو تا علت باید بررسی بشه. بنظرم حتما عکس جدید بگیرین و به پزشکتون مراجعه کنید.

      پاسخ
  • یونس طهماسبی زاده
    2023-04-01 23:06

    سلام آقای دکتر وقت بخیر یونس طهماسبی زاده ام
    ۲۰ اسفند عمل کردم فیزیوتراپی cpm تجویز کردید متاسفانه در شهرمان اردبیل این دستگاه نيست
    آیا جایگزین کار دیگه ای می‌تونم انجام بدم
    ممنون میشم راهنمایی بفرماييد

    پاسخ
  • ساجده
    2023-03-19 08:31

    سلام خدمت اقای دکتر
    من ۳۷ سالمه حدودا اوایل اردیبهشت از پله افتادم شونه راستم اسیب دید و شکست الان بعد از چند ماه درد داشتم مراجعه کردم و ام ار ای گرفتم یه دکتر گفت پارگی داره یکی گفت نداره اگر امکانش هست ام ار ای بنده رو ببینید ؟چطور میتونم ارسال کنم

    پاسخ
  • حمید
    2023-01-24 02:42

    کتف من از سه طرف اسیب دیده و از جاش در میرهجلو کتفمم خوردگی استخوان داره کپسول مفصلیمم پاره شده
    چکاری باید انجام بدم با این عمل آرتروسکوپی خوب میشه دوساله دارم درد میکشم

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من ۱۸ سالمه پارسال تو حرکت پرس سینه تاندون شونم پاره شد بعد چند ما رفتم دکتر ام آر ای گرفت گفت تاندون شونت پاره شده باید پی آر پی انجام بدی بعد ۴ مرحله یا ۳ مرحله(درست یادم نیست)انجام دادم.ولی خوب نشدم الان هر چند ساعت یه مدتی درد میکنه وقتی با دست چپم که میکنم درد میکنه تو بازوم هم یه مشکلی دارم حالا نمیدونم به خاطر بازوم باشه یا اصلا روم جواب نداده شما چی میگید؟؟؟

    پاسخ
  • محمد
    2022-07-23 15:41

    سلام.برای عمل ارتروزکپی شانه چند روز استراحت باید داشت؟

    پاسخ
  • اخوندی
    2022-05-29 13:07

    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    مادر من پارگی تاندون داشتن و متاسفانه نشد پیش شما عمل‌کنن پیش پزشک دیگه ای لمل کردن چون ارزون تر بود .
    حالا از عملشون راضی نیستن و بلد از گذشت حدود ۶ماه هنوز درد دارن و دستشون قفل میکنه و میگن صدای تق تق میده ولی دامنه حرکتی دارن کامل. ولی همچنان درد دارن
    دکتر خودش گفته التهاب بورس هست و چیزی نیست خودش خوب میشه .ولی بهتر نشدن
    ولی کورتون که تزریق میکنن خوب میشن .
    میشه اگر ممکنه بفرمایید مشکل چیه آیا جدی هست یا خیر ؟
    عمل روتاتور کافشون هم بسته بوده

    پاسخ
    • با سلام.معمولا درد باید بعد از شش ماه برطرف بشه.در صورت ادامه درد توصیه میکنم عکس جدید بگیرن.تزریق مکرر کورتون رو توصیه نمیکنم

      پاسخ
      • فاروق امامی
        2022-07-26 02:20

        سلام آقای دکتر وقتتون بخیر.
        من پارگی روتاتور کاف دارم. حدود 5 سالی میشه ولی در کل مشکلی ندارم و ورزشکارم فقط بعضی مواقع در عدم هواس جمعی در تکان شانه م درد میکنه که خیلی کم پیش میاد ولی یه سال پیش تبریز دکتر علیرضا روحانی فرمودن باید عمل باز بشه. گفتم اگر بیشتر بمونه مشکلی که ایجاد نمیکنه تا یکی دو سال دیگه. چون من ورزش میکنم و وزنه هم میزنم مشکلی ندارم فقط در حرکاتی که دستم خیلی به سمت عقب بره نمیتونم شونه م درد میکنه.

        پاسخ
        • با سلام. ببینیند پارگی تاندون شانه رو حتما توصیه میکنم جراحی کنید. اینکه در حال حاضر درد زیادی ندارید اصلا دلیلی نیستش که درمان رو به تاخیر بندازید. با توجه به اینکه ورزش میکنین و عضلاتتون خوبه به این علته که شما خیلی درد رو متوجه نمیشید. ولی آسیب وجود داره. بعد از یه مدت که آسیب زیادتر بشه و درد شدیدتر بشه شاید امکان جراحی دیگه وجود نداشته باشه. بنابراین توصیه ام اینکه هر چه زودتر جراحی انجام بدید.

          پاسخ
  • جلال حسنی
    2021-12-22 19:56

    سلام خسته نباشید
    من در 1400/01/30 عمل ارتوسکوپی شانه رو در بیمارستان محب کوثر با جراحی شما انجام دادم (پارگی اسلپ و تاندون ) بعد از 64 روز استراحت و فیزیوتراپی در منزل به سر کار رفتم ولی همچنان درد ناحیه شانه بگونه ای هست که شبها از شدت درد از خواب بیدار میشم و حتی تزریق آمپول در شانه هم داشته ام ولی همچنان گرفتار درد هستم خواهشمندم کمک اساسی بفرمایید تا از این رنج خلاص یابم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed