دررفتگی شانه زمانی اتفاق میافتد که استخوانهای گوی و کاسه شانه از هم جدا شوند و توپ استخوان بازو از موقعیت خود خارج شده شود. در اثر دررفتگی شانه ممکن است بافتهایی که استخوانها را در کنار هم نگه میدارند آسیب ببینند. از جمله ماهیچهها، تاندونهایی که ماهیچهها را به استخوانها متصل میکنند و رباطهایی که استخوان شانه را به تیغه شانه میپیوندند. علاوه بر این، پارگی غضروف یعنی بافت لاستیکی که انتهای استخوانها را میپوشاند و محافظت میکند نیز امکانپذیر است. شدت در رفتگی میتواند کم یا زیاد باشد. دررفتگی جزئی شانه یا سابلوکساسیون شانه به این معنی است که تنها بخشی از استخوان بازو خارج از حفره است.

انواع در رفتگی شانه
انواع این عارضه شامل:
دررفتگی قدامی شانه
97 درصد از دررفتگیهای مکرر یا در رفتگی در اولینبار، دررفتگی قدامی است. این نوع از دررفتگی شانه، شایعترین دررفتگی است. علت آن نیز قرارگرفتن در حالتی است که چرخش بیرونی ایجاد میشود.
هنگامی که یک دررفتگی قدامی ناشی از یک حادثه باشد، سر بازو با جابهجایی قدامی تحتانی کشیده میشود و معمولاً پاره میشود که منجر به ازدستدادن یکپارچگی کپسول لیگامانی قدامی میشود. درنتیجه این روند، لاروم قدامی تحتانی جدا میشود و ممکن است ضایعه هیل ساکس وجود داشته باشد. در موارد شدید، آسیب روتاتور کاف همزمان با در رفتگی، ممکن است رخ دهد.
دررفتگی خلفی شانه
این دررفتگی بهندرت رخ میدهد و تنها 3 درصد از دررفتگیهای شانه را تشکیل میدهد. معمولاً در اثر یک ضربه خارجی به جلوی شانه ایجاد میشود. درواقع یک نیروی غیرمستقیم به استخوان بازو اعمال میشود که خم شدن و چرخش داخلی را ترکیب میکند. شانه در هنگام دررفتگیهای خلفی ممکن است همزمان آسیب لابرال یا روتاتور کاف را نیز داشته باشند.
چرا شانه بیشتر در معرض دررفتگی است؟
مفصل شانه، متحرکترین مفصل بدن است. این مفصل میتواند در چندین جهت بچرخد. بااینحال، این تحرک میتواند شانه را ناپایدار کند، حتی اگر عضلات، تاندونها و رباطها بهدرستی کار کنند و نیرو را در شانه هدایت کنند. به همین دلیل است که از بین تمام مفاصل بدن، شانه بیشترین احتمال دررفتگی را دارد. ازطرفی موقعیت شانه در بدن نیز بی تاثیر نیست چراکه اغلب اوقات در یک حادثه دست و شانه نقش سپر را برای ما ایفا میکنند.
دررفتگی شانه معمولاً در اثر افتادن یا ضربه به شانه ایجاد می شود.در صورتی که یک فرد جوان و فعال (معمولا زیر 25 سال) دچار دررفتگی شود باید خیلی احتیاط کند. زیرا ممکن است با دررفتگی های مجدد مواجه شود و در صورت بروز مجدد ان یا دررفتگی های مکرر به بی ثباتی مزمن شانه دچار شود. خطر عود می تواند تا 60 درصد باشد و هر دررفتگی باعث ساییدگی بیشتر شانه می شود. افراد مسن معمولاً به دلیل سفت شدن طبیعی بدن کمتر دچار عود می شوند.
علائم دررفتگی شانه چیست؟
علائم دررفتگی شانه عبارتاند از:
- درد ویا ضعف شدید(گاهی اوقات، هیچ درد شانه یا شل شدن احساس نمیشود)
- احساس پف در هنگام دررفتگی
- تورم
- کبودی یا قرمزی
- اسپاسم عضلانی
- بیحسی، گزگز یا ضعف در بازو، دست یا انگشتان
- بیحرکتی بازو یا مشکل در حرکتدادن آن
- شانه بیرونزده میشود بهطوریکه قابلمشاهده است
- درد شدید
- ضعف یا سوزنسوزن شدن در نزدیکی آسیب مانند گردن یا پایین بازو.
- عضلات شانه ممکن است در اثر این اختلال دچار اسپاسم شوند که اغلب باعث افزایش شدت درد میشود.
درصورتیکه علائم بالا را داشتید یا فکر میکنید شانه شما دررفته است، مراحل زیر را انجام دهید:
بازو را حرکت ندهید و آن را نزدیک بدن نگه دارید.سعی نکنید شانه را بهجای خود بازگردانید، زیرا میتواند به رگهای خونی، ماهیچهها، رباطها و اعصاب آسیب برساند.
یک کیسه یخ را روی ناحیه آسیبدیده بمالید. یخ میتواند تورم را کاهش داده و درد را کاهش دهد. ایبوپروفن، ناپروکسن یا استامینوفن را میتوانید برای درد مصرف کنید. این داروها با کاهش التهاب به کنترل درد کمک میکنند.
درصورتیکه وضعیت شانه دررفته به نظر برسد، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید و درمان را به تعویق نیندازید. تاکید میکنیم از انجام هرگونه درمان خودسرانه بپرهیزید.
دررفتگی شانه چگونه تشخیص داده میشود؟
در اورژانس یا هنگام مراجعه به پزشک، حتماً توضیح دهید که شانه شما چگونه و در چه حادثهای آسیبدیده است. حتماً درمورد اینکه آیا شانه درگذشته دررفته بوده است یا خیر به پزشک اطلاع دهید. در ابتدا پزشک ، شل کننده های عضلانی را برای کاهش درد تجویز کند . از جمله آزمایشاتی که پزشک ممکن است تجویز کند شامل:
- اشعه ایکس
- اسکن تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI)
- اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT)
در این ویدئو دکتر علی کوشان درباره جراحی شانه برای شما خواهند گفت:
دررفتگی شانه چگونه درمان میشود؟
اگر دررفتگی شانه تشخیص داده شود، پزشک استخوان بازو را بادقت در حفره شانه و در راستای درست قرار میدهد، به این فرایند، جا اندازی بسته گفته میشود زیرا نیازی به جراحی ندارد. درصورتیکه هنوز اسپاسم (گرفتگی عضلات) شروع نشده باشد، ممکن است بیمار به داروهای مسکن نیاز نداشته باشد. در صورت نیاز، پزشک از یک عامل بیحسکننده برای شانه استفاده میکند تا بیمار آرام شود. پس از آنکه شانه در جای خود قرار گرفت، درد شدید ناشی از آن نیز سریعاً قطع میشود. پزشک برای اطمینان از موفقیتآمیز بودن فرایند جااندازی، یک عکس اشعه ایکس دیگر تجویز میکند. پس از اتمام جااندازی، ممکن است مجبور شوید حداقل یک هفته از آتل یا زنجیر استفاده کنید تا بهبودی بهدرستی حاصل شود و درد را به حداقل برساند.
برای کاهش تورم و کنترل درد، استفاده از کمپرس یخ به میزان سه تا چهار بار در روز بسیار کمککننده خواهد بود. پس از یک هفته ممکن است پزشک از شما بخواهد تا حرکات کوچکی را انجام دهید. این حرکات کمک میکنند تا شانه خشک نشود و بهبود حرکتی حاصل شود. حدود یک هفته پس از آسیب، پزشک بیمار را نزد ارتوپد یا متخصص استخوان میفرستد تا استخوانها، عضلات، تاندونها و رباطهای شانه را بررسی کند.
پس از بهبودی شانه، یک فیزیوتراپ تمریناتی را برای کشش شانه و بازیابی تحرک تعیین میکند. بعداً، درمانگر تمریناتی را اضافه میکند که عضلات و رباطهای شانه را تقویت میکند. این توانبخشی به جلوگیری از دررفتگی شانه در آینده کمک میکند. قبل ازسرگیری فعالیتهایی از جمله ورزش، باغبانی، بلندکردن اجسام سنگین یا رسیدن به بالای شانه – که به شانه فشار وارد میکند، با پزشک مشورت کنید. بعد از چند هفته، شانه آسیبدیده معمولاً دوباره به حالت عادی عمل میکند.
آیا نیاز است پس از درمان دررفتگی شانه بازهم به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر تورم یا درد در شانه هنوز هم ادامه داشته باشد و حتی در بازو یا دست نیز وجود دارد که باگذشت زمان بدتر میشود، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. در صورت مشاهده تغییر رنگ در بازو یا دست یعنی بازو یا دست بنفش رنگ شود، باید پزشک تماس بگیرید. همچنین تب علامت هشداردهندهای است که باید جدی گرفته شود. درصورتیکه جراحت آنطور که انتظار میرود بهبود نیابد، پزشک ممکن است برای یافتن پارگیهای بافتی که قبلاً دیده نشدهاند، اسکن تجویز کند.
آیا جراحی برای دررفتگی شانه هرگز لازم است؟
معمولاً نیازی به جراحی شانه نیست، بهخصوص اگر شانه برای اولینبار دررفته باشد. پزشک ممکن است تشخیص دهد که در صورت آسیب به استخوانها یا تاندونها به جراحی نیاز است. اگر شانه بیش از یکبار دچار دررفتگی شود که در بین ورزشکاران جوان شایعتر است، پزشکان ممکن است رباطهایی را که استخوان بازو را به تیغه شانه متصل نگه میدارند، با جراحی ترمیم یا سفت کنند. معمولاً بهمنظور جراحی شانه از یک روش کم تهاجمی به نام آرتروسکوپی استفاده میکنند علل در رفتگی شانه چیست؟
بهطورکلی در رفتگی در اثر حادثه آنی با فشار بالا رخ میدهد. دررفتگی شانه ممکن است ناشی از موارد زیر باشد:
- آسیب های ورزشی در ورزش های تماسی مانند فوتبال و هاکی و در ورزش هایی که ممکن است شامل زمین خوردن باشد مانند اسکی، ژیمناستیک و والیبال است.
- ضربه سخت به شانه در هنگام تصادف وسیله نقلیه موتوری یک منبع رایج دررفتگی است.
- ممکن است در هنگام سقوط، مانند سقوط ازروی نردبان یا در اثر زمینخوردن، شانه شما در برود.
عوارضی که در اثر دررفتگی شانه رخ میدهند
عوارض دررفتگی شانه ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- پارگی عضلات، رباط ها و تاندون هایی که مفصل شانه را تقویت می کنند
- آسیب عصبی یا عروق خونی در داخل یا اطراف مفصل شانه
- بیثباتی شانه، بهخصوص اگر دررفتگی شدید یا دررفتگیهای مکرر داشته باشید که شما را مستعد آسیبدیدگی مجدد میکند.
- اگر رباطها یا تاندونهای شانه خود را کشیده یا پاره کنید یا به اعصاب یا رگهای خونی اطراف مفصل شانه آسیب بزنید، ممکن است برای ترمیم این بافتها نیاز به جراحی داشته باشید.
جلوگیری از در رفتگی شانه
ازآنجاییکه این اتفاق حاصل یک حادثه است، برای جلوگیری از وقوع آن باید از وقوع حادثه جلوگیری کنیم. بهعنوانمثال:
- مراقب باشید تا از سقوط جلوگیری کنید
- هنگام انجام ورزشهای تماسی از لباسهای محافظ استفاده کنید
- برای حفظ قدرت و انعطافپذیری در مفاصل و عضلات خود به طور منظم ورزش کنید
- هنگامی که مفصل شانه شما یکبار دررفته باشد، مخصوصاً اگر در سنین زیر 25 سال رخ دهد، ممکن است در آینده بیشتر مستعد دررفتگیهای شانه باشید.
به یاد داشته باشید که
آسیبهای شانه برای مدتی ممکن است هیچ دردی را از خود بروز ندهند. بااینحال شما درمان نشدهاید و ممکن است درد شانه با افزایش شدت بیماری بازگردد. به همین منظور در صورت بروز حادثه، حتماً به پزشک مراجعه کنید تا از عواقب پیشرو جلوگیری کرده باشید.
40 دیدگاه. Leave new
با سلام و خسته نباشید
مادرم حدود یک سال پیش تصادف کرد و یکی از اسیب هایی که داشت دررفتگی شانه بود که بعد از عکس برداری و در اورزانس هنگامی که مادرم بیهوش بود جاانداخته بودن ولی دست مادرم بی حس بود به دکتر دوباره بی حسی دست را اطلاع دادیم و دکتر دوباره عکس برداری فرستاد که مشخص شد انگشت کوچک و کف دست هم دچار شکستگی شده و انگشت اتل شد ولی همچنان دست مادرم بی حس بود دکتر بعد یک ماه فیزیوتراپی به مدت 10 جلسه فرستاد که تغییر نکرد شرایط بعد به عصب شناس ارجاع داد وبعد از 2 ماه ام ار ای از شانه گرفت که مشخص شد همه ی تاندون های راتاتورکلاف پاره شده
پزشک معتمد پزشکی قانونی ارتروز را دلیل محدودیت دست مادرم اعلام کرد در صورتی که مادرم تا قبل از تصادف هیچ مشکلی و دردی در دستهایش نداشت
از انجایی که نوعی از ارتروز بعد از حادثه به وجود می اید میخواستم بپرسم چگونه به پزشکی قانونی ثابت کنیم که ارتروز ایجاد شده به خاطر تصادف است نه بیماری قبل از تصادف
به چند پزشک متخصص جراحی دست مراجعه کردیم ولی نظرشون اینه که کاسه و مفصل باید عوض بشه و نمیتونن بدون تعویض عمل تاندون انجام بدن و فایده ای نداره
دست مادرم در این تصادف صدمه دیده و پزشکی قانونی هم قبول نمیکنه که این صدمات به خاطر تصادف ایجاد شده لطفا بگین ما چطور میتونیم از حق مادرم دفاع کنیم
با سلام. معمولا ارتروز یه پروسه طولانی مدته. در واقع با عکس هایی که میگیرید معلوم میشه که چندین ساله این اتفاق افتاده البته پارگی های تاندون و ضربه میتونه باعث تشدید ارتروز هم بشه. ولی اینکه در اثر یه ضربه و پارگی تاندون در عرض یک یا دو ماه ارتروز گرفته باشید بعیده اما پارگی میتونه باعث تشدید ارتروز شانه بشه.
سلام خسته نباشید من ۵ بار شانه ام در رفت بعد عمل جراحی کردم بعد از عمل انجام تمرینات فیزیوتراپی میتونم به ورزش به طور حرفه ای ادامه بدم
با سلام. بله میتونین.
سلام وقتتون بخیر باشه و خسته نباشید. من چندین سال پیش در هنگام حرکت پرس سینه وزنه فشار زیادی آورد و با یه صدایی کتفم به عقب برگشت و یکهفته ای کبود شد و درد داشت و بعدش آروم شد . دیشب هم دستمو با شدت پرتاب کردم الان درد دارم ینی دستم رو که بالا میارم یا به سمت چپم میبرم درد میگیره . آیا بعد از چند سال اگر در رفته باشه میشه جاش انداخت یا خیر ؟
با سلام. برای دررفتگی نیاز به جراحی است. پیشنهاد میکنم با عکس و ام ار ای به پزشک متخصص مراجعه کنید تا براتون درمان انجام بشه.
سلام
آقای دکتر
من ۲۲ سالمه و انحراف ستون فقرات دارم که حدود ۶۰ درجه هست و مشکلی از بابت انحراف ندارم ، یعنی نه دردی دارم و نه نه چیزی فقط به واسطه همین انحراف شانه سمت راست من یه مقداری عریض تر از شانه سمت چپ من هست ( ستون فقرات من باعث کشیدکی به سمت چپ شده )
و من تا الان بر اثر سر خوردن دو بار شانه دست چپم در میره و و هر بار که در میره حدود یک هفته درد داره ولی بعد درد از بین میره ( بدون اینکه جاش بندازم و… )
اما از اون موقع تا الان دست سمت چپم را نمیتونم به خوبی بالا بیارم و بخوام بطور کامل و بصورت صاف بالا بگیرمش .
و اینکه در قسمت اتصال دست به شانه و کتف هم یه برآمدگی وجود داره که دست راستم اون رو نداره در حالت عادی
لطفا راهنمایی کنید
با سلام و وقت بخیر. دررفتگی مکرر شانه نیاز به درمان جراحی داره. پیشنهاد میکنم به پزشک مراجعه کنید. ضمن اینکه به نظر میرسه برامدگی میتونه نشانه ای از نیمه دررفتگی کتف باشه. پیشنهاد میکنم برای بررسی دقیق عکس بگیرید و هر چه زودتر برای درمان اقدام کنید.
سلای آقای دکتر شانه ام در ۱۸ سالگی در رفت و درد شدیدی به مدت چند ساعت داشتم ولی روز بعدش دیگه دردی نداشتم. از اون موقع تا الان که ۲۵ سال دارم حدودا سالی سه چهار بار شانه ام بدون اینکه بهش فشاری وارد شه و فقط در اثر چرخش دستم در میره و بلافاصله جا میوفته و دردشم بعد ۵ دیقه رفع میشه. دستم به آرامی میتونم تا بالای سر بیارم و محدودیتی ندارم اما وقتی حرکت پروانه رو اجرا میکنم و دستمو به سرعت از پهلو میخوام بیارم به سمت بالا نمیتونم شانه ام در میره! آیا نیاز به جراحی باز داره؟ یا بدون جراحی قابل درمانه؟ با تشکر از شما
سلام. علائم شما شبیه به دررفتگی مکرر شانه است و دررفتگی مکرر شانه تنها درمان قطعی اش جراحیه.
سلام وقت بخیر. آقای دکتر در 18 سالگی در اثر ضربه ای که به شانه ام وارد شد شانه ام در رفت و حدود چن ساعت درد شدیدی داشتم ولی بعدش درد برطرف شد ولی از اون زمان تا به الان شاید سالی 3 یا 4 بار شانه ام بدون اینکه فشاری بهش وارد بشه فقط در اثر تغییر جهت ناگهانی کاملا اتفاقی درمیره و دوباره جا میوفته و دردش هم بعد دو دیقه رفع میشه. دستمو به تمام جهات میتونم حرکت بدم و محدودیتی ندارم ولی اگه بخوام به سرعت اینکارو انجام بدم مثلا برای اجرای حرکت پروانه به مشکل میخورم و دوباره احتمال در رفتگی هست. در حال حاضر 25 سال دارم. خواستم بپرسم تشخیص شما چیه؟ آیا نیاز به جراحی باز هست؟ یا بدون جراحی هم قابل درمانه؟ با تشکر از شما
سلام. دررفتگی مکرر شانه تنها درمانش جراحی است. بعد از جراحی دست به حالت عادی برمیگردد. اما اینکه چه نوع جراحی مناسب است نیاز به معاینه وجود دارد.
سلام اقای دکترمن شبکه بازوییم اسیب دیده دوتاعمل هم انجام دادم ولی هنوز خوب نشدم وچرخش دست ندارم ودستمم رو هم خیلی کم میتونم بالا بیارم وخیلی ازکارای روزمره روبامشکل انجام میدم ودستم لاغرترازدست سالمم شده توروخدا کمکم کنید
با سلام.زمان آسیب کی بوده؟عمل ها کی انجام شده؟نوار عصب جدید دارین؟
سلام آقای دکتر من شانه ای سمت چپم در رفتگیِ مکرر داشته وبه دکترمراجعه کردم گفتن که بایدجراحی بشه ولی خب به دلایلی هنوزجراحی صورت نگرفته،وچندروزپیش تو مسابقه ای کراسفیت شانه ای سمت راستم دچار دررفتگی شد برای اولین بار،میخواستم بدونم آیابافیزیوتراپی درست میشه یااینم بایدجراحی بشه؟ممنون ازراهنماییتون
با سلام. دررفتگی تنها با جراحی درمان میشه.
سلام من همسرم دچار در رفتگی مکرر شانه هستن دکتر متخصص دست گفتن نیاز به عمل داره اما میترسم عملش کنن بدتر بشه میشه با ورزش یا چیز دیگه ای به غیر از عمل خوب بشه میشه راهنماییم کنید من خیلی دنبال دکتر خوب و مطمئن گشتم تا شما رو پیدا کردم لطفا بهم بگید چکار کنم؟
با سلام.درمان دررفتگی مکرر جراحیه.نگران نباشین.بعد از جراحی اوکی میشن.راه دیگه ای کمک کننده نبست
سلام اقای دکتر زنی هستم ۴۶ ساله که اواخر فروردین در اثر سرخوردن دچار پارگی روتاتور کاف شدم البته به تشخیص شماتاندون من ریش ریش شده وبه دنبال ان دچار کپسولیت یا همان شانه منجمد هم شدم که ابعد از ۲۰ جلسه فیزیو تراپی هنوز دست چپم تا نصفه بالا میاد وپشت کمرم هم نمیره شما مردادماه۹۷ پی ارپی تزریق کردیدبع از گذشت ۶ هفته دردم رفت به طوریکه قبل از ان شبها از درد نمی تونستم بخوابم ولی الان مشکل دردم بر طرف شده ولی همچنان محدودیت حرکتی رو دارم واز این لحاظ هیچ فرقی نکرده ایا از بین رفتن درد نشانه بهبودی است الان باید چه کار کنم ایابهبود قطعی با عمل جراحی است لطفا منو راهنمایی کنین
با سلام.بهبود درد نشانه خوبیه.در صورت ادامه محدودیت،بهتره ام ا ر ای انجام بدین.بعد از اون،در رابطه با تزریق مجدد و یا نیاز به جراحی تصمیم میگیریم
باعرض سلام وخسته نباشید .دوهفته ی پیش هنگام دویدن ،زمین خورم وبا دست چپ خودموکنترل کردم ک جلوی آسیب بیشتر رو بگیرم .هنگام لمس شانه چپ درد رو احساس میکنم همچنین حالت برآمدگی ترقوه هم احساس میشه ب نظر شما باید چ کاری انجام بدم؟
با سلام
با توجه به عکس های ارسالی مشکلی بنظر نمیرسد و فقط کمی التهاب وجود دارد
سلام و ادب
مدت یکماهه دچار frozen shoulder شده ام. ملوکسیب و بکلوفن بهم داده اند ولی بهبودنیافتم.چه توصیه می فرمایید؟آیا نیاز به mri هست؟سپاس
با سلام.بله.حتما ام ار ای کنین
سلام آقای دکتر مچ دست راست من در اثر کیست مفصلی 5اردیبهشت 95عمل شد و چند ماه پس از عمل و فیزیوتراپی های 50جلسه بازهم از طرف انگشت اشاره دچار سفتی و سختی هنگام خم کردن دستم شدم از طرفی پس لز عمل دچار گزگز و سوزن سوزن شدن هردو دستانم شدم با بررسی mri مشخص شدم که درست در ناحیه ی عمل کیست دستم برگشته هنوز همچنین مشکلات را دارم!آقای دکتر تعریف شما را شنیده ام در تبریز هستم و اگه لازم باشد چون خواهرم در تهران است ان شاءالله به تهران می توانم بیایم لطفا بگوئید چه کنم خیلی ناراحتم من دستان سالم ام را می خواهم!
با سلام.جهت راهنمایی دقیق،بایستی معاینه بشین و ام ار ای رو ببینم.انشالله که مشکل برطرف خواهد شد.نگران نباشین
سلام ودرود جناب دکتر
من حدود چند ماه پیش در بازی والیبال احساس درد در شونه کردو واین گذشت پس از یکهفته درد خوب شد تا یکماه ونیم پیش که در خواب وپس از بیداری احساس درد کردم وشدید شد در د به شانه ودست وگاهی گردن میکشه ودر بعصی حالات درد نیست وگاهی هست باید چکار کنم
با سلام.لطفا ام ار ای شانه و گردن انجام بدین
با سلام به خدمت جناب دکترکوشان محبوب قلبم و تشکر از زحمات جنابعالی .باید بگم که یه دونه اید از جراحیتون بسیار بسیار راضیم .خدایا از عمر من آنچه هست برجای بستان و به عمر دکتر افزای همیشه به یادتم دکتر جان .مرسی
سپاسگزارم.لطف دارین.انشالله همیشه سالم باشین
با سلام .من پس از مدت سه ما از عمل انگشت دست راستم هنوز نمیتوانم دستم را مشت کنمعلت چیست؟
با سلام.باید نوع عمل رو بدونم.ولی معمولا بعد از ۳ الی ۴ ماه از جراحی،بایستی حرکات برگردن
با سلام من در سمت چپ شانه ام سالهاست توده ای دارم حدود پانزده سال پیش وقتی به دکتر مراجعه کردم گفتند این غده چربی است . حالا بعد از این چند سال احساس می کنم این توده بزرگتر شده و اذیتم می کند وقتی دستم را حرکت میدم دردم میگیره . به نظر شما باید چیکار کنم .
با سلام.باید یک ام ار ای انجام بدین تا اولا اندازه و ثانیا جنس توده مشخص بشه.همچنین ببینیم که آیا به عصب یا تاندون فشار آورده یا نه
سلام آقای دکتر ترقوه راست من نسبت به چپ کمی جلوتر هستش به طوری که در محل اتصال به دسته جناغ سر ترقوه کمی برجسته تر به نقطه متقارن و به نظر کمی پایین تر میاد و به چشم میزنه.ولی در حالت عادی درد ندارم ولی در حالات متفاوت درد دارم(پیاده روی که میرم اگه با همین دستم بچه بغلم باشه یا اگه رو آرنج دراز کشیده باشم و…)که این درد به فک و دندان ها و پشت میزنه بعضا باعث جمع شدن هوا زیر غضروف زائده خنجری و درد شدیدی که به مری و دندان ها میزنه غضروف زائده خنجری کمی به طرف راست تمایل پیدا کرده با لمس دست مشخصه و وقتی نوزاد 6کیلویی روش پا میزاره یا میشینه زائده خنجری درد شدید داره نمیدونم این مشکل چند سال قبل ایجاد شده ولی بیشتر از سه ساله و دائما چندین ساله این احساس رو دارم که کتف یا شانه ام در رفته و دست راستم رو با دست دیگه میکشم دکتر هم رفتم داد سی تی اسکن و گفتند که کمی جابجایی طبیعیه ولی دردش برا من طبیعی نمیاد ممنون از جوابی که میدین
با سلام.لطفا عکس سی تی رو واسم بفرستین.در ضمن چند سالتونه؟اقا یا خانم؟
[email protected]
سلام انگشت دست من شکسته بعداز دو هفته باز کردم مثل روز اول ورم داره و حرکت نداره این طبیعیه یا نه اگر در تخصص شما هست من مزاحم شما بشم ..ممنون
با سلام.سوالتون خیلی کلیه.محل شکستگی و نوع اون خیلی مهمه جهت تصمیم گیری.بهتره به بنده یا هر دکتر فوق تخصص دست دیگه جهت ارزیابی مراجعه کنین
از جراحی دست…وتلگرام داشتن برای راهنمایی افراد شهرستان نیست.
با سلام متوجه درخواست و یا سوال شما نشدم